Παραδοσιακό Ηπειρώτικο κοκορέτσι..


Μια συνταγή για έναν από τους ωραιότερους μεζέδες του Πάσχα.

Υλικά:
  • 2-3 αρνίσιες εντεριές
  • 2 συκωταριές μεγάλες
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • ρίγανη
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένετε τα έντερα και τα γυρίζετε ανάποδα. Τα βάζετε σε μία λεκάνη με το χυμό 2 λεμονιών, αλάτι, ρίγανη. Κόβετε τις συκωταριές σε μέτρια κομμάτια για να μπορούν να περαστούν στη σούβλα. Τα βάζετε σε μία λεκάνη με αλάτι πιπέρι και ρίγανη.

Αφήνετε τα εντεράκια και τις συκωταριές να μαριναριστούν για 3-4 ώρες. Παίρνετε την σούβλα, βάζετε κάτω-κάτω ένα κομμάτι από το διάφραγμα, αρχίζετε να περνάτε 1 πνευμόνι, 1 συκώτι., 1 γλυκάδι διαδοχικά.

Μετά παίρνετε ένα έντερο το τρυπάτε στην άκρη της σούβλας και στριφογυρίζοντας την σούβλα αρχίζετε να τυλίγετε το κοκορέτσι. Όταν τελειώσει, το δένετε με το επόμενο, συνεχίζοντας το τύλιγμα. Αφήνετε να στραγγίσει, όλο το βράδυ και ψήνετε.

Τοποθετείτε την σούβλα σε απόσταση από την φωτιά όπως και με το αρνί και την κατεβάζετε σταδιακά. Θέλει γρήγορο και ασταμάτητο γύρισμα. Είναι έτοιμο (όταν σταματήσει να αφρίζει) μετά από 1–1½ ώρα.




Πηγή ➤ Ηπειρωτικά.gr

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου