"ΡΙΝΓΚ" ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ!


Σε ρινγκ φαίνεται πως μετατρέπονται τα νοσοκομεία λόγω...νεύρων!

Σύμφωνα με το iatropedia, στις νοσοκομειακές μονάδες και κυρίως στα Επείγοντα...πέφτει το ξύλο της αρκούδας από οξύθυμους συγγενείς ασθενών σε γιατρούς και νοσοκόμους!

Μάλιστα, η λεκτική αλλά και η σωματική βία που υφίστανται οι γιατροί καταγράφει κάθε χρόνο αύξηση, κυρίως γιατί πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι δεν εξυπηρετούνται.

Χαρακτηριστικό είναι πως οκτώ στους δέκα γιατρούς του ΕΣΥ υφίστανται λεκτική επίθεση, ενώ το 22% δηλώνει ότι έχει υποστεί και σωματική βία, από σπρώξιμο μέχρι γροθιά.

Και οι... επιθέσεις δεν σταματούν εκεί, αφού ένας στους πέντε εργαζόμενους, ιδίως γυναίκες, αναφέρει και βία με χαρακτηριστικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Τα πνεύματα είναι οξυμένα στα Επείγοντα, όπως προαναφέρθηκε, κυρίως από συνοδούς ασθενών (80%), από τους ίδιους τους ασθενείς (52%) αλλά ακόμη και από εργαζόμενους του νοσοκομείου (31%).

Όσον αφορά στο τι προκαλεί τα περιστατικά βίας, οι εργαζόμενοι του υγειονομικού χώρου εντόπισαν τις αιτίες κυρίως στο μεγάλο χρόνο αναμονής στα Επείγοντα (83%), στο αυξημένο στρες συνοδών και ασθενών (69%) και στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού (62%).

Πηγή ➤ makeleio

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου