Τι συνέβη στον Γράμμο - Έτσι συνέλαβα και αφόπλισα τον Αλβανό δραπέτη.....


Ο ανθυπαστυνομός της δίωξης ναρκωτικών Καστοριάς περιγράφει λεπτό προς λεπτό το επίκινδυνο τετ α τετ με τον 31χρονο Αλβανό.

«Ούτε στιγμή δεν δίστασα να ενεργήσω με τον τρόπο που ενήργησα. Το επάγγελμά μας έχει ρίσκα. Ο επαγγελματισμός και η εκπαίδευσή μας εξασφαλίζουν τα καλύτερα αποτελέσματα».

Τα λόγια ανήκουν στον ανθυπαστυνόμο της δίωξης ναρκωτικών Καστοριάς που, αψηφώντας τον κίνδυνο, όρμησε στον 31χρονο Αλβανό δραπέτη, τον οποίο μετά από συμπλοκή κατάφερε να αφοπλίσει, ανοίγοντας το δρόμο για τη σύλληψή του.

Μιλώντας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ανθυπαστυνόμος (που εξέφρασε την επιθυμία του να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του), περιέγραψε καρέ-καρέ την αποστολή που έφερε εις πέρας μαζί με τους συναδέλφους του, κατά την ενέδρα που έστησαν στους τρεις αλλοδαπούς δραπέτες, κάτω από συνθήκες παγετού που επικρατούσαν στην ορεινή περιοχή του Γράμμου.

«Όταν τους εντοπίσαμε δεν γνωρίζαμε ότι επρόκειτο για τους τρεις δραπέτες, αλλά ούτε αντιληφθήκαμε τον βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ) που είχαν πάνω τους. Οι δύο από τους τρεις είχαν επιμελώς κρυμμένα τα όπλα τους μέσα στα μπουφάν».

Σύμφωνα με τον ανθυπαστυνόμο, οι Αλβανοί αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία των αστυνομικών, αρνήθηκαν όμως να παραδοθούν, σημαδεύοντας με τα όπλα τούς αστυνομικούς, χωρίς όμως να προλάβουν να πυροβολήσουν, αφού η αντίδραση των τελευταίων ήταν άμεση. Δύο από τους κακοποιούς τράπηκαν σε φυγή ενώ ο τρίτος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

«Έστρεψε το όπλο εναντίον μου. Όταν αντέδρασα τού έπεσε το όπλο. Κατάφερε με ψυχραιμία να το σηκώσει, αλλά τη στιγμή που πήγε να το στρέψει πάλι πάνω μου, το έδιωξα με μία κίνηση του ποδιού μου», με συνέπεια να χιμήξει πάνω του και να τον ακινητοποιήσει.

Τότε μόνο ο αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών Καστοριάς, που λόγω του αντικειμένου της υπηρεσίας του γνωρίζει τα περάσματα της ελληνοαλβανικής μεθορίου, ενημερώθηκε ότι επρόκειτο για έναν από τους τρεις Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Ντρένοβα, που καταζητούνταν τα τελευταία 24ωρα.

Λίγες ώρες αργότερα, ως γνωστόν ακολούθησαν οι συλλήψεις των άλλων δύο συμπατριωτών του στην ίδια περιοχή.

«Ήταν ρίσκο, αλλά έχουμε την κατάλληλη εκπαίδευση να ανταπεξέλθουμε σε τέτοιες στιγμές», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι ενήργησε με ψυχραιμία, πράττοντας το καθήκον του.

Πηγή ➤protothema

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου