Στην Κεφαλονιά Ο ισχυρός μετασεισμός έκλεισε δρόμο....


Έκλεισε ο δρόμος στη μια από τις δύο εισόδους του χωριού Χαβριάτα στην Παλική, μετά τον ισχυρό μετασεισμό μεγέθους 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 6.33 το απόγευμα του Σαββάτου στην Κεφαλονιά.

Σύμωνα με το τοπικό site, inkefalonia.gr, το σημείο που υποχώρησε τμήμα του πεζουλιού που συγκρατεί το προαύλιο της εκκλησίας του χωριού κρίνεται επικίνδυνο μιας και το υπόλοιπο είναι έτοιμο να πέσει ακόμα και με βροχή.

Είδη καταπονείται από τις σεισμικές δονήσεις και είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει, ενώ οι κάτοικοι του χωριού ελπίζουν να μην παρασυρθεί και ο ιερός ναός της Παναγίας της Αγριλιώτισσας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του ισχυρού αυτού μετασεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 12 χιλιόμετρα Βόρεια του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα, ενώ οι σεισμολόγοι έχουν επισημάνει ότι οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν για αρκετό καιρό ακόμη
 

Στο μεταξύ, στο νησί έφθασε το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και το αρματαγωγό «Χίος» για την ανακούφιση των σεισμοπαθών, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ύστερα από αίτημα του δημάρχου Κεφαλονιάς, Αλεξάνδρου Παρίση.

Το «Προμηθεύς» μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, ενώ στο πλοίο επιβαίνει ομάδα έξι ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ομάδα των έξι ιατρών υποστηρίζεται από το σύστημα τηλε-ιατρικής «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» που υλοποιείται μέσω των δορυφορικών επικοινωνιών του πλοίου. Σημειώνεται ότι το ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό - μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.

Το «Χίος» θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των σεισμοπαθών, καθώς διαθέτει 250 κλίνες.

Πηγή ➤ ethnos

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου