Ο αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς ο νέος αρχηγός ΓΕΣ ..


Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Στρατού αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) κατά τη σημερινή συνεδρίαση του στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

Ο έως σήμερα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ.

Τη θέση του καταλαμβάνει ο έως σήμερα διοικητής Α' Στρατιάς, ο αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς.

Παράλληλα, προς κάλυψη της κενής θέσης, το ΚΥΣΕΑ τοποθέτησε ως διοικητή Α' Στρατιάς τον έως σήμερα Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, τον αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη.


Πηγή ➤ newsbomb

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. Η αξία της ηγεσίας δεν εξαρτάται μόνο και κύρια από την επιλογή της αλλά από την αποδεδειγμενη αξία της κατά τον χρόνο άσκησης των καθηκόντων . Κορυφαίο μέλημά της είναι η προστασία των στελεχών μέχρι αυταπάρνησης αν θεωρεί ότι φέρει ευθύνη για το επίπεδο ηθικού αυτών. Αυτή η επιδίωξη δεν ικανοποιείται αν η ηγεσία αποβλέπει σε ίδια ωφέλη. Το ηθικό της κύρος είναι τεράστιο αλλά προέρχεται μόνο από τον Ελληνικό Λαό. Συνεπώς δεν πρέπει να λυγίζει σε ασύμφορες προς τις Ε.Δ.απαιτήσεις του πολιτικού συστήματος, έναντι οποιουδήποτε κόστους. Η άθλια συμπεριφορά ενός τυχαίου Μπεγλίτη που αποκεφάλισε την Ηγεσία των Ε.Δ.- γεγονός χωρίς προηγούμενο ακόμη και σε περίοδο πολέμου- χωρίς να εισπράξει χωρίς να εισπράξει την οργή του Λαού που βάναυσα προσβλήθηκε ας αποτελεί μόνιμο παράδειγμα όπως κι αν ερμηνευτεί. Τέλος,έστω υπόψη ότι δεν έχουν εφευρεθεί άξιες Ε.Δ.χωρίς να τις διακρίνει υψηλό ήθος, αξίες και ιδανικά που οφείλει να εμπνεύσει η κορυφαία Ηγεσία με το παράδειγμά της.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή