ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΑ! Αυτός είναι ο 28χρονος ΗΡΩΑΣ πιλότος του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη!!!

elas-lyste.blogspot

Από το Αγρίνιο είναι ο 28χρονος πιλότος-χειριστής του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε σε πεδίο βολής στρατιωτικής περιοχής στην Κομοτηνής.

Πρόκειται για τον Σπύρο Σώζο, που μαζί με συνάδελφό του απογειώθηκαν ξημερώματα από τον Άραξο και μετέβησαν στο πεδίο βολής που βρίσκεται έξω ακριβώς από την Κομοτηνή για ασκήσεις εικονικών βομβαρδισμών.

Εκεί διαπίστωσε πως το αεροσκάφος, λόγω μηχανικής βλάβης, δεν υπάκουε. Το απομάκρυνε εκτός της κατοικημένης περιοχής, άδειασε τα καύσιμα και το εγκατέλειψε χρησιμοποιώντας επιτυχώς με το σύστημα εκτίναξης.

Η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρει τα εξής:

«Την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 και ώρα 09:45, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής ζεύγους αεροσκαφών Α-7 της 116ΠΜ/336Μ και ενώ βρισκόταν Βόρεια της Κομοτηνής, εκτελέσθηκε επιτυχής εγκατάλειψη από τον Ιπτάμενο του Νο 1 αεροσκάφους του σχηματισμού, ο οποίος περισυνελλέγη σώος και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται».

Στο νοσοκομείο Κομοτηνής όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο διενεργήθηκαν αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες, υπερηχογραφήματα.

Ο πιλότος έφερε εκδορές στον ώμο και στο πόδι, ενώ στη συνέχεια με super puma μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Πηγή ➤ star



Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου