Έφοδος τα ξημερώματα σε όλη τη Κρήτη …Τεράστια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

elas-lyste_blogspot

Τους έπιασαν στον ύπνο! Καρέ καρέ η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση.

Το «μενού» της οργάνωσης περιελάμβανε χασισοφυτείες, ναρκωτικά, όπλα, εκβιασμούς και τραμπουκισμούς με κάθε πρόσφορο μέσο με σκοπό την απόσπαση χρημάτων.

«Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω». Αυτό φαίνεται να ήταν το «μότο» της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσαν  τα ξημερώματα της Κυριακής οι Αρχές Ασφαλείας του νησιού μετά από γιγαντιαία επιχείρηση σε ολόκληρη την Κρήτη με επίκεντρο το Ρέθυμνο. Το  «μενού» της οργάνωσης περιελάμβανε χασισοφυτείες, ναρκωτικά, όπλα, εκβιασμούς και τραμπουκισμούς με κάθε πρόσφορο μέσο με σκοπό την απόσπαση χρημάτων.

Οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο με τις αστυνομικές δυνάμεις να πραγματοποιούν «εφόδους» στα σπίτια τους πριν καλά-καλά ξημερώσει. Η μεγάλη επιχείρηση- για την οποία έγραψε πρώτο το Cretalive.gr ξεκίνησε χαράματα για προφανείς λόγους και αφού είχαν τελειώσει τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου, στα οποία πολλοί από τους προσαχθέντες διασκέδαζαν μέχρι πρωίας.

Οι Αρχές προχώρησαν σε αθρόες συλλήψεις ατόμων από διάφορες περιοχές του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου και άλλων περιοχών της Κρήτης.  Η εμπλοκή τους προέκυψε μετά από πολύμηνη παρακολούθηση των τηλεφώνων βασικών υπόπτων. Πολλοί από τους προσαχθέντες αποτελούν «γνώριμους» των διωκτικών Αρχών,  με εμπλοκή σε εξαιρετικά σοβαρές υποθέσεις. Η πολυμελής εγκληματική οργάνωση για την οποία έγινε «παιδομάζωμα» από διάφορες περιοχές της Κρήτης, είχε κύρια δραστηριότητα την χασισοκαλλιέργεια και την εμπορία ναρκωτικών ωστόσο προκύπτουν και άλλες παράνομες δραστηριότητες, οι οποίες επίσης συμπεριλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης.

Βασικά «κεφάλια» της οργάνωσης αποτελούν κατά την ΕΛ.ΑΣ  Ρεθυμνιώτες.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των υποθέσεων που τους αποδίδονται είναι και η υπόθεση γνωστού επιχειρηματία.

Όπως έγραψε το Cretalive.gr έρευνες έγιναν και στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης για την σύλληψη συγκεκριμένων προσώπων-συνεργών.  Στο Ηράκλειο οι Αρχές έκαναν «ντου» σε χωριό του Αρκαλοχωρίου και του Καστελίου,  Γούβες και Ηράκλειο με τέσσερις συνολικά συλλήψεις. Ένας μόνο δεν εντοπίστηκε.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι άτομο που έχει εκτίσει φυλακή για εμπορία ναρκωτικών, έχει κατηγορηθεί για ληστείες αλλά έχει αθωωθεί ενώ στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί από τις Αρχές και ως «βομβιστής». Ακόμα συνελήφθησαν δύο άτομα που έχουν κατηγορηθεί για τον βιασμό μίας νεαρής γυναίκας καθώς και ένα άτομο Ρεθυμνιώτικης καταγωγής που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για χασισοφυτεία και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Αστυνομικοί της ομάδας κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τις «συνθηματικές» συνομιλίες τους και να ξεδιπλώσουν το εύρος των επαφών και συναλλαγών τους σε ολόκληρο το νησί. Υποστηρίζεται ακόμα ότι υπάρχουν ευρήματα που «δένουν» περαιτέρω την υπόθεση και μάλιστα υπάρχει άμεσος συσχετισμός με συγκεκριμένες χασισοφυτείες που είχαν εντοπιστεί στο παρελθόν σε περιοχές του Ρεθύμνου.

Πηγή ➤ veteranos

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου