H ΕΛ.ΑΣ επιστρέφει στο σύστημα εποικοινωνίας «ΤΕTRA»…Κατόπιν Δωρεάς!

elas - lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Δωρεά συστήματος επικοινωνίας ΤΕΤRΑ στην ΕΛ.ΑΣ.

Νέο σύστημα επικοινωνιών TETRA πρόκειται να θέσει άμεσα σε λειτουργία η ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική. Παραδόθηκε υπό μορφή δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο από την εταιρεία με επωνυμία Lamas Pinto Consultants Corporation, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Αντίστοιχα, τη συντήρηση και τεχνική υποστήριξη του νέου συστήματος Tetra θα έχει η Βρετανική εταιρεία Sepura PLC.

Tα παραπάνω δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ με αριθμό Φύλλου 3379. «Με πράξη του υπουργού Οικονομικών αποφασίστηκε η αποδοχή δωρεάς προς το Ελληνικό Δημόσιο της δωρεάς ενός τηλεπικοινωνιακού συστήματος “Tetra Sepura” κατασκευής της εταιρείας “Sepura plc” από την εταιρεία “Lamas Pinto Consultants Corporation” για την κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή της Αττικής» αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η κατασκευάστρια εταιρεία (Sepura plc) θα παράσχει δωρεάν τα κλειδιά κρυπτογράφησης καθώς και τη συντήρηση του συστήματος για ένα χρόνο, υπηρεσίες αξίας 25 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Μετά την πάροδο ενός έτους, τη συντήρηση του συστήματος θα αναλάβει άλλη εταιρεία η επωνυμία της οποίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Πάντως, το ετήσιο κόστος συντήρησης υπολογίζεται ότι θα ανέρχεται σε 1.9 έως 2 εκατ. ευρώ.

Το νέο σύστημα επικοινωνιών tetra θα έχει δυνατότητα μεταφοράς ήχου καθώς και εικόνας.

Πηγή ➤ veteranos

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. Πολύ ευχάριστο.

    Βέβαια 25+1 εκατομμύρια Ευρώ δεν χαρίζονται έτσι στις εποχές μας, οπότε ελπίζω και εύχομαι η κίνηση να έχει "αγαθά" και φιλελληνικά κίνητρα και να μην αποδειχθεί κάποιο backdoor ξένων συμφερόντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή