Περιπολικό Skoda Octavia RS με κάμερες υπέρυθρων ακτίνων!

elas-lyste_blogsot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Η αστυνομία του Βελγίου απέκτησε ένα νέο περιπολικό Skoda Octavia RS, στο οποίο τα βλέμματα τραβάει το «φούσκωμα» στο καπό με τα φώτα που θυμίζει κάτι από τον ΚΙΤΤ ή ακραία μηχανική βελτίωση. Ωστόσο, στην πραγματικότητα κάτω από το μαύρο μυστηριώδες αυτό κουτί κρύβονται τέσσερις ANPR κάμερες (Automatic Number Plate Recognition), οι οποίες μέσω υπέρυθρων ακτίνων σκανάρουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των προπορευόμενων οχημάτων. Αυτές έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν μέρα – νύχτα και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Μετά την σάρωση τα στοιχεία στέλνονται στο εγκατεστημένο λογισμικό που υπάρχει στο περιπολικό και με αυτό τον τρόπο οι αστυνομικοί μπορούν πολύ εύκολα να δουν αν για παράδειγμα το όχημα είναι ανασφάλιστο. Όσο για το κόστος των ANPR καμερών ανήλθε στις περίπου 85.000 ευρώ. Μοναδικό ίσως μειονέκτημα ο μεγάλος όγκος τους, που πιθανότατα να μειώνει την ορατότητα του οδηγού.

Πηγή ➤ autogreeknews.gr


Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου