ΜΕ HAYABUSA Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ - Kόντρες, αστυνόμοι και αυτόφωρο...(Φωτό),

elas-lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Η περιοχή του Γέρακα και συγκεκριμένα η λεωφόρος Μαραθώνος, λίγο μετά την Λαυρίου (με κατεύθυνση προς Γέρακα), είναι ένα από τα πιο γνωστά στέκια των «κοντράκηδων» ή καλύτερα αυτών που λατρεύουν τις επιδείξεις με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Τις τελευταίες εβδομάδες, από το σημείο αυτό έχουν «παρελάσει» χιλιάδες οδηγοί και θεατές, με αποκορύφωμα τα επεισόδια που συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες με άνδρες της αστυνομίας, ΜΑΤ και... θερμόαιμους θεατές. Το zougla.gr επισκέφτηκε χθες το σημείο για να δει ό,τι συμβαίνει κάθε Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί (τροχαία, ασφάλεια, ΔΙΑΣ, κ.ά.) απέστρεψαν στο να γίνουν αυτοσχέδιες κόντρες στην περιοχή του Γέρακα Πέμπτη, αλλά και ποια είναι η στάση της αστυνομίας στο κοινωνικό πρόβλημα που απασχολεί για δεκαετίες, χωρίς ακόμη να έχει βρεθεί ουσιαστική λύση.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εβδομάδες, το βράδυ της Πέμπτης, στην περιοχή του Γέρακα υπήρξε σχετική ηρεμία με μικροεντάσεις. Το σκηνικό θύμιζε εμπόλεμη ζώνη, με δεκάδες αστυνομικούς να βρίσκονται, όχι μόνο στον κεντρικό δρόμο αλλά και σε πάρα πολλά σημεία γύρω από αυτόν. Μαζί με τα περιπολικά και τους άντρες της τροχαίας, την περιοχή είχαν «περικυκλώσει» άντρες της ασφάλειας, ενώ αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες με συμβατικές πινακίδες περιπολούσαν, για παν ενδεχόμενο και σταματούσαν για έλεγχο κάθε «ύποπτο» αυτοκίνητο.


«Αστακός» η περιοχή

Παρ' όλα αυτά, οι φίλοι της ταχύτητας άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ. Η οδηγία που υπήρξε από την αστυνομική διεύθυνση ήταν να μην συμβεί το παραμικρό όπως και τελικά έγινε. Με επικεφαλής τον διοικητή της τροχαίας Αγίας Παρασκευής, Κωνσταντίνο Χαλκιά, στο σημείο δεν έγινε καμία αυτοσχέδια κόντρα ή επίδειξη, καθώς δεν περνούσε... κουνούπι. Οι αστυνομικοί σταματούσαν όποιο αυτοκίνητο ήταν ή έδειχνε σπορ, είχε φιμέ τζάμια, εξατμίσεις κ.λπ. ενώ το ίδιο συνέβαινε και με τις μοτοσικλέτες.

Ελάχιστοι ήταν αυτοί τους οποίους σταμάτησαν και δεν τους βεβαιώθηκε κλήση, ενώ δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις με οδηγούς που περνούσαν από το σημείο χωρίς να ξέρουν τι γίνεται και πλήρωσαν τα σπασμένα των προηγούμενων ημερών. Στο θέμα των θεατών (συγκεντρώθηκαν κοντά στους 200-300) η αστυνομία προχώρησε σε.... σκούπα όταν διαπίστωσε ότι άρχισαν να συγκεντρώνονται πολλοί και τους έδιωχνε ή κρατούσε τα στοιχεία τους.

Ποια είναι η λύση

Για το θέμα που απασχολεί χιλιάδες νέους, μίλησε ο γνωστός, στον χώρο των φίλων της ταχύτητας, Κώστας Πατσουρέας. Ο πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου επικεντρώθηκε στο θέμα της έλλειψης χώρων και δεν έκρυψε τα λόγια του λέγοντας χαρακτηριστικά πως υπάρχει έντονος προβληματισμός. Επίσης αναφέρθηκε στην στέρηση που έχουν με την ταχύτητα πολλοί οδηγοί και τους προέτρεψε να συμμετάσχουν σε επίσημους αγώνες, προκειμένου να αποδεικνύουν τις ικανότητές τους.

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τροχαίας Αγίας Παρασκευής, την Πέμπτη το βράδυ και ξημερώματα Παρασκευής, βεβαιώθηκαν 188 κλήσεις (που αφορούσαν φιμέ τζάμια, έλλειψη πινακίδων, καθρέπτες, ΚΤΕΟ, ασφάλεια, κινητό, κράνος, ταχύτητα, μέθη κ.ά.), αφαιρέθηκαν 42 άδειες κυκλοφορίας, 60 διπλώματα ενώ ξηλώθηκαν και 25 πινακίδες. Επίσης έγιναν 41 προσαγωγές, υπήρξε αυτόφωρη διαδικασία για 10 άτομα και 3 τακτικές μηνύσεις. Πολύ δουλειά είχαν και οι γερμανοί της τροχαίας που σήκωσαν 22 οχήματα... Συγκριτικά με το τι συνέβη πριν από δύο περίπου εβδομάδες τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα, καθώς τότε βεβαιώθηκαν 221 παραβάσεις, υπήρξαν 50 προσαγωγές, 19 αυτόφωρα ενώ οι γερμανοί είχαν σηκώσει 40 οχήματα.

Την Πέμπτη το βράδυ δεν υπάρξαν αυτοσχέδιοι αγώνες αλλά υπήρξαν αρκετοί θεατές μαζί και αστυνομικοί...

Την εμφάνισή τους έκαναν και τα Suzuki Hayabusa της ομάδας ΔΙΑΣ προκαλώντας αναστάτωση...

Πηγή ➤ zougla.gr


Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου