Δείτε το κινητό που έχει κάνει άνω κάτω τις Ελληνικές φυλακές.(Φωτό).

elas-lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ «Πονοκέφαλος» για τα σωφρονιστικά καταστήματα η συσκευή που μοιάζει με κλειδί αυτοκινήτου και δεν εντοπίζεται από τους ανιχνευτές μετάλλων Τα πάνω – κάτω έχει φέρει ένα μικροσκοπικό κινητό τηλέφωνο στα σωφρονιστικά καταστήματα της Ελλάδας
εγκλήματα

Είναι μικρό, διακριτικό και μπορεί να δείχνει αθώο, όμως δεν είναι!

Ο λόγος για το κινητό τηλέφωνο που μοιάζει με κλειδί αυτοκινήτου και που διαφημίζεται ευρέως ως ένα αντικείμενο διασκέδασης και μόνο.

Μπορεί οι περισσότεροι να προτιμούν τα «smartphones», αλλά για τους κρατουμένους είναι το απόλυτο «χιτ»!


Σύμφωνα με δημοσίευμα των Athens Times, πέρυσι κατασχέθηκαν 7.000 κινητά τηλέφωνα αυτού του τύπου και χιλιάδες κάρτες SIM από φυλακές της Ελλάδας

Τα μικροσκοπικά αυτά κινητά είναι πολύ δύσκολο να υποπέσουν στην αντίληψη των σωφρονιστικών υπαλλήλων, λόγω του μεγέθους τους, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι κατασκευάζονται από ελάχιστο μέταλλο και το υλικό που χρησιμοποιείται από τους κατασκευαστές τους είναι κυρίως πλαστικό.

Συνεπώς, δεν εντοπίζονται από τους ανιχνευτές μετάλλων που χρησιμοποιούνται στις φυλακές.
Τα κινητά σε μέγεθος και σχήμα κλειδιού αυτοκινήτου, επίσης, είναι πολύ φθηνά, γεγονός που σημαίνει ότι ένας κρατούμενος μπορεί να έχει παραπάνω από ένα.

Μάλιστα, είναι διαθέσιμα σε διάφορες ιστοσελίδες για το ποσό των 48 ευρώ, ενώ μπορεί να είναι μικροσκοπικά, αλλά κανείς μπορεί να πραγματοποιήσει τόσο τηλεφωνικές κλήσεις, όσο και να στείλει γραπτά μηνύματα μέσω αυτών.

Σημειώνεται πως το να έχει ένας κρατούμενος κινητό τηλέφωνο είναι παράνομο και αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενώ το να βρεθεί στην κατοχή του μια τέτοια συσκευή ισοδυναμεί με επέκταση της ποινής που εκτίει κανείς ή με επιβολή χρηματικού προστίμου.

Πηγή ➤ deite-to

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 σχόλια :

  1. Λέγονται jammers και καλο είναι να υπάρχουν σε καθε φυλακη. Να μπλοκαρονται τα σηματα ωστε να ειναι άχρηστο ενα κινητό. Πράγματα που ισχύουν σε αλλες χώρες εδω φαίνονται εξωπραγματικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α γεια σου. Αλλά εδώ στο ελλάντα νομίζουν ότι απευθύνονται σε Μάο-μάο οι διάφοροι αξιωματούχοι. Το θέμα δεν είναι αν μπορούν αλλά αν θέλουν. Και ΔΕΝ θέλουν.

      Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ TA JAMMERS, ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΠΙΖΝΑ...ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ ΕΛΛΑΝΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή