ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ «Κάρφωσαν» (?) την τουρκική σημαία στο Φαρμακονήσι.(Φωτό).

elas_lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Προβοκάτσια στυλ Ιμίων στο Αιγαίο.

Προβοκάτσια στο Αιγαίο με προφανή στόχο να προκαλέσουν ένταση στα πρότυπα της κρίσης των «Ιμίων»  επιχείρησαν  οι Τούρκοι.

Σε δημοσίευμα τουρκικής ιστοσελίδας ισχυρίζονται ότι ένας "40χρονος Τούρκος εθνικός κολυμβητής, μεγάλων αποστάσεων κολύμβησε από τις τουρκικές ακτές μέχρι το Φαρμακονήσι, όπου και ύψωσε, στα χέρια του,  την τουρκική σημαία.

Η ιστοσελίδα δημοσιεύει φωτογραφίες οι οποίες μπορεί να είναι τραβηγμένες βέβαια και στις τουρκικές ακτές αφού δεν αποδεικνύεται πουθενά ότι η ακτή που φαίνεται στη φωτογραφία είναι αυτή στο Φαρμακονήσι.

Μάλιστα λένε ότι ο κολυμβητής τους έκανε δύο ώρες για να φτάσει στις ελληνικές ακτές και το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι… πως γύρισε; Κολύμπησε ξανά άλλες δύο ώρες πίσω με την τουρκική σημαία να...  ανεμίζει πάνω από το κεφάλι του;
Και φυσικά ποιος ήταν αυτός ή αυτοί που  τράβηξαν τις φωτογραφίες; Τουρίστες που βρήκε εκεί;

Σε κάθε περίπτωση πάντως είτε πρόκειται για αληθές περιστατικό είτε για προπαγάνδα των Τούρκων το σημαντικό είναι ότι μετά τις φωτογραφίες Τούρκων πρακτόρων των ελληνικών δυνάμεων στα νησιά πριν ένα μήνα περίπου, και που εμφανιστήκαν πάλι σε τουρκικές ιστοσελίδες, είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται κρούσμα αμφισβήτησης της Εθνικής Κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, από Τούρκους «πολίτες», δείγμα ότι η Άγκυρα ψάχνει τρόπους για να μεταφέρει την πίεση που έχει με το Κουρδικό στο Αιγαίο.
Μάλιστα τράβηξαν και βίντεο με τον Τούρκο... "Ολυμπιονίκη" να κολυμπά κάπου έξω απο τις τουρκικές ακτές.

Διαβάστε όλο το τουρκικό δημοσίευμα:

"Το Φαρμακονήσι που βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, 5 χλμ ή 3 μίλια από τη δυτική επαρχία του Αϊδινίου, στο μικρό αυτό νησί σταθμεύει μια μικρή ελληνική στρατιωτική μονάδα αποτελούμενο από 60 στρατιώτες και 3 σκάφη της Ακτοφυλακής

«Ο 40χρόνος Τούρκος κολυμβητής Alper Sunaçoğlu κολύμπησε στο μικρό ελληνικό νησί, το Φαρμακονήσι, στο Αιγαίο Πέλαγος, όπου σταθμεύει ελληνική στρατιωτική μονάδα και ξεδίπλωσε την τουρκική σημαία σε μια πράξη κατά της «κατοχής» του νησιού αυτού από την Ελλάδα.
Την Πέμπτη στις 17:30 τοπική ώρα ο Τούρκος εθνικός κολυμβητής Alper Sunaçoğlu (40 ετών), ο οποίος έχει εκπαιδευτεί στους μαραθώνιους κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων, πήδηξε στο νερό από την παράκτια πόλη της Τουρκίας Didim στην επαρχία Aydın και κατευθύνθηκε προς το Φαρμακονήσι.Φτάνοντας στο νησί μετά από δύο ώρες σκαρφάλωσε στην απόκρημνη ακτή και ξεδίπλωσε μια τουρκική σημαία σε μια πράξη αμφισβήτησης εναντίον της ελληνικής παρουσίας εκεί.

Το Σάββατο ο Sunaçoğlu οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου στην πόλη της Τουρκίας της Αλικαρνασσού στα τοπικά γραφεία του Πατριωτικού Κόμματος (VP) να μοιραστεί την ιστορία του όπως και τις φωτογραφίες κπου τον δείχνουν να κολυμπά καθώς και το...ξεδίπλωμα της σημαίας .
Ο Sunaçoğlu σε δηλώσεις του προέβη στα εξής προκλητικά σχόλια:
"Ήθελα να εξηγήσουμε στο (τουρκικό) κοινό ότι αυτή η γη έχει ποτιστεί με τούρκικο αίμα και ακόμη ανήκει στην Τουρκία, να αυξηθεί η ανησυχία και να παραδώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα",  είπεο Sunaçoğlu, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι "έχει καταλάβει αυτό (δηλαδή το Φαρμακονήσι) και δεκάδες άλλα νησιά "ακριβώς μπροστά από τα μάτια μας" παρά τη Συνθήκη της Λωζάννης που το απαγόρευε...

Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο αριθμός των στρατευμάτων και του εξοπλισμού που έχει αναπτυχθεί εκεί αυξάνεται μέρα με τη μέρα (πώς το γνωρίζει αυτός;) και καμία κυβέρνηση ούτε οι στρατιωτικοί έχουν κάνει κάτι γι αυτό. Πρόσθεσε ότι "θα συνεχίσω ενέργειες όπως αυτή, είναι καθήκον μας να σώσουμε και να προστατέψουμε τη χώρα".

Ο πρόεδρος του κόμματος Vatan τον ευχαρίστησε και του πρόσφερε την πλήρη υποστήριξη γι αυτή τη "πράξη ανυπακοής" και πρόσθεσε: "Ελπίζω αυτή η ευαισθησία του να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους Τούρκους πολίτες"












Yπενθυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος αθλητής όσο και το κόμμα Vatan που υποστηρίζει, έχουν πρωταγωνιστήσει αρκετές φορές στο παρελθόν σε ενέργειες "υπέρ της διεκδίκησης των 152 κατεχόμενων νησιών του Αιγαίου". Τον περασμένο Απρίλιο οργάνωσαν ολόκληρη φιέστα για κολυμπήσει ο Sunaçoğlu μέχρι το Φαρμακονήσι αλλά παρεμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε διαμαρτύρονται ότι δεν "μπορούμε να κολυμπήσουμε σε 152 νησιά μας"

Πηγή ➤ beteranizhta

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου