Τι διαπίστωσαν οι ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ που εξέτασαν μητέρα, πατέρα και αδελφάκι της 4χρονης.



ΛΥΣΤΕ blog ➤ Προξένησε και σε πολλούς δικαιολογημένη εντύπωση το γιατί πιάστηκαν και κατηγορούνται οι γονείς της μικρής Μαρίας. Η απάντηση βρίσκεται σε όλα όσα διαπίστωσαν και
εξηγούν οι παιδοψυχολόγοι αξιωματικοί της Αστυνομίας που εξέτασαν τη μικρούλα, αλλά και τα μέλη της οικογένειας της. Μέσα από τις διαπιστώσεις τους, προέκυψε και η κατηγορία για την έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο και της παραμέλησης εποπτείας και μάλιστα, με ενδεχόμενο δόλο.

Δεν είναι μόνο όσα επανέλαβε τουλάχιστον 5 φορές η Μαρία μέσα στα αστυνομικά γραφεία μπροστά στη μητέρα της και κοιτώντας την στα μάτια ότι εκείνη την οδήγησε και την άφησε μέσα στο δάσος, με την ενήλικη γυναίκα να μην μπορεί ν’ αποκρούσει πειστικά την κατηγορία.

Οι αστυνομικοί διέγνωσαν από την εξέταση ίχνη ψυχολογικής διαταραχής για τη μητέρα, κάτι που φαίνεται να δικαιώνεται από το ιστορικό παρελθόν υγείας. Και από την εξέταση του πατέρα αναφέρεται πως προέκυψαν ενδείξεις όχι διαταραχής, αλλά πιθανότητα βίαιων ξεσπασμάτων. Το αδελφάκι της Μαρίας, ένα αγόρι ηλικίας 5 χρόνων, είναι εμφανές ότι έχει κληρονομήσει στοιχεία από την περιγραφόμενη ως προβληματική κατάσταση της μητέρας.

Έτσι, στη δικογραφία που σχηματίστηκε οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης προστασίας Ανηλίκων της ασφάλειας, που ανέλαβαν τελικά την υπόθεση εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης, περιέγραψαν ένα κλονισμένο οικογενειακό περιβάλλον διαβίωσης της μικρής και εν πολλοίς επικίνδυνο για να ξαναβρεθεί μεγαλώνοντας εκτεθειμένη σε κίνδυνο.

Από τις καταθέσεις επίσης, διαπιστώνεται επίσης, χωρίς να μπορεί να τεκμηριωθεί με αποδεικτικά στοιχεία, ότι υπήρξε μεγάλη χρονική απόσταση από την «εξαφάνιση» της Μαρίας, μέχρι τη δήλωση της εξαφάνισης της στο Χαμόγελο του Παιδιού και στην Αστυνομία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, εξαντλήθηκε δικονομικά η αυστηρότητα που θα δειχνόταν για παράδειγμα σε απλώς αμελείς γονιούς και εξ’ αυτών των λόγων εξετάζεται η πιθανότητα του ενδεχόμενου δόλου.

Οι αστυνομικοί που έκαναν την έρευνα, πιστεύουν το κοριτσάκι που υποστηρίζει με συνέπεια όσες φορές έχει ρωτηθεί, πως μόνο με τη μητέρα του είχε επαφή μέχρι να χαθεί, ότι κοιμήθηκε στο δάσος και πως βγήκε στο δρόμο λίγο πριν να πέσει πάνω στους ανθρώπους που την βρήκαν. Σ’ αυτή τη διαδρομή όμως μέσα σε δάσος και χωράφια δεν υπάρχουν σπίτια ή καταστήματα με κάμερες που να έχουν απαθανατίσει έστω κι ένα πλάνο του παιδιού την ώρα της περιπλάνησης, για να πιστοποιηθεί η εκτίμηση που υπάρχει πως η εξαφάνιση δηλώθηκε τουλάχιστον τρεις ώρες μετά την απομάκρυνση της Μαρίας.

Και θυμίζουμε πως η διεθνής εμπειρία παραδέχεται, ότι σε όλες τις εξαφανίσεις  πρώτη ώρα είναι η πιο κρίσιμη, Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα παιδί.

Πηγή ➤ bloko

Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου