Κύμα φυγής αστυνομικών από την ασφάλεια, "Δεν έχουμε άτομα ούτε για τις ταυτότητες" διαμαρτύρονται οι διοικητές.



ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τη στιγμή που το έγκλημα και ειδικά οι κατηγορίες εκείνες που πλήττουν άμεσα την ασφάλεια του πολίτη καθώς αφορούν στη ζωή και στην περιουσία του οργιάζουν, πολλά
τμήματα ασφαλείας και μάλιστα από τα νευραλγικά, "κουρνιάζουν" τη νύχτα καθώς δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για να τα λειτουργήσει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τουλάχιστον τρία τμήματα της Αθήνας και συγκεκριμένα του Αγίου Παντελεήμονα, της Ακρόπολης και του Παγκρατίου δεν βγάζουν πλέον υπηρεσιακή βάρδια νύχτας, καθώς δεν φτάνει το προσωπικό και βάζουν λουκέτο.
Στην Θεσσαλονίκη είναι πλέον κανόνας να υπάρχει ένα περιπολικό ασφαλείας για τον τομέα ευθύνης 2 η και 3ων τμημάτων ,τα πρωινά που υπάρχουν οι μεταγωγές κρατουμένων η κατάσταση είναι χειρότερη μπορεί να παραμείνει για αστυνόμευση ένα περιπολικό ασφαλείας για κέντρο ανατολικά και ένα για κέντρο δυτικά.

Και η αναφορά γίνεται για τμήματα στα οποία ακμάζει μέσα σ' ένα φυτώριο εκκόλαψης άγριας βίας το έγκλημα, δημιουργώντας προϋποθέσεις και όρους διαρκούς ανασφάλειας.

Και γιατί συμβαίνει αυτός ο άγριος υπηρεσιακός "σολοικισμός*" και η πρόπτωση της αστυνομικής συνείδησης της ηγεσίας όταν είναι πρόδηλη η ανάγκη ενίσχυσης και όχι ψαλιδίσματος της αστυνόμευσης σε τέτοιες περιοχές;

Η απάντηση είναι ότι γίνεται μια διαρκής φυγή από τις υπηρεσίες της Ασφάλειας, αστυνομικών που μεταπηδούν σε υπηρεσίες όπως τα επίσημα, στη συνοδεία βουλευτών, στην ΕΥΠ και σε άλλες προνομιακές υπηρεσίες. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει έλλειμμα προσωπικού σε τέτοιο μάλιστα βαθμό ώστε να βάζουν λουκέτο τα τμήματα, ή να υπολειτουργούν σε καθεστώς υπηρεσιακής ανυπαρξίας.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως τα 21 τμήματα της Αθήνας βγάζουν μόλις 10 αυτοκίνητα έξω για περιπολίες κι αυτά αν έμπαιναν σε διαδικασία ελέγχου σε ΚΤΕΟ, θ' αποσύρονταν άμεσα από την κυκλοφορία ως επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.


* Ο σολοικισμός έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη ροή εξιχνιάσεων και συλλήψεων κεντρικών και αποκεντρωμένων υπηρεσιών της Ασφάλειας, που σε άλλες περιπτώσεις θα προϋπέθετε ως αναγκαιότητα την ενίσχυση και όχι την αποδυνάμωση τους.
Ο «σολοικισμός» προέρχεται από τη λέξη «Σόλοικοι», οι οποίοι ήταν Αθηναίοι άποικοι της πόλης Σόλοι της Κιλικίας και μιλούσαν ελληνικά με επιδράσεις από άλλες γλώσσες.
Ο χαρακτηρισμός σόλοικος εκφράζει τον λανθασμένο γραπτό ή προφορικό λόγο με προέκταση ο απρεπής και ανάρμοστος.


Πηγή ➤ bloko/elas-lyste.blogspot

Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου