Σοκαρισμένοι οι ένστολοι - ήρθαν οι πρώτες μειώσεις στην μισθοδοσία τους.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ήταν θέμα χρόνου να γίνουν αντιληπτές, στην τσέπη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι επιπτώσεις των μέτρων που ψήφισε η Κυβέρνηση.

Όσο και αν κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση δεν ψηφίζει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Με την ανάρτηση των μηνιαίων καταστάσεων μισθοδοσίας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας συνειδητοποιούν ότι έχουν υποστεί μειώσεις εως και 50 ευρώ (αφορούν διάστημα 2 μηνών).

Και αυτό είναι το πρώτο σοκ, καθώς όπως σημειώνει ο Οικονομικός Σύμβουλος του ΠΑΣΕΔ Λοχαγός ε.α. Ηλίας Νατσιούλας, που από καιρό είχε επισημάνει αυτές τις επιπτώσεις, η παρακράτηση φόρου και εισφοράς αλληλεγγύης αφορά μόνο για το διάστημα από 27-5-2016 και μετά.

Η άλλη λυπητερή θα έρθει το 2017, καθώς ο συμψηφισμός της διαφοράς φόρου για τα εισοδήματα από την αρχή του έτους ως και τον Μάιο θα γίνει με την εκκαθάριση των δηλώσεων που θα υποβληθούν το 2017. Την επόμενη δηλαδή χρονιά θα πληρώσουν πρόσθετο συμπληρωματικό φόρο 5 μηνών!

Επιπλέον ο κ. Νατσιούλας τονίζει ότι αν δεν βρεθούν ισοδύναμα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα μέχρι τέλος Σεπ 2016, τότε το 2017 θα επιφυλάσσει και νέα δυσάρεστη έκπληξη για τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ με το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων.

Δείτε τον πίνακα με τη διαφορά φόρου εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης έτους 2016 με το 2015 για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Πηγή ➤ onalert.gr


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου