Η κυβέρνηση αστυνομεύει την αστυνομία: Τι αλλάζει στα Σώματα Ασφαλείας.




ΛΥΣΤΕ blog ➤ «Κάποιος να μας φυλάει από τους φύλακες» φαίνεται πως σκέφτηκε η κυβέρνηση με αποτέλεσμα να σχεδιάζει ειδικό τμήμα ελέγχου των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πιστό στις αριστερίστικες ιδεοληψίες, θεωρεί πως το σύνολο σχεδόν των αστυνομικών, των λιμενικών και των σωφρονιστικών υπαλλήλων χρησιμοποιεί άνευ λόγου και αιτίας την ασύμμετρη βία ως μέτρο καταστολής. Για τον λόγο αυτό ετοιμάζει ειδικό ανεξάρτητο μηχανισμό που θα «αστυνομεύει» την αστυνομία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος για την κυβέρνηση απόλυτη προτεραιότητα είναι η μηδενική ανοχή σε περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας από τα Σώματα Ασφαλείας και τους υπαλλήλους καταστημάτων κράτησης. Σε άλλο σημείο δε επισημαίνει ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Συνήγορο του Πολίτη επεξεργάζεται νομοθετική πρόταση για τον ορισμό του Συνηγόρου του Πολίτη ως Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας Σωμάτων Ασφαλείας και Υπαλλήλων Καταστημάτων Κράτησης». Υπενθυμίζεται ότι σε διάφορες ομάδες εργασίας του υπουργείου Δικαιοσύνης μετέχει και ο κ. Πάνος Λάμπρου, ο εκλεκτός της κυβέρνησης για τις συνομιλίες με έγκλειστους ποινικούς και καταδικασμένους για τρομοκρατία





Πηγή ➤ tilegrafima

Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου