Λίγη ΝΤΡΟΠΗ ρε! Τελέστηκε τρισάγιο για τους τρεις Αξιωματικούς του ΠΝ στην ν. Κίναρο, αλλά… «Μόνο οι ψυχές τους ήταν εκεί!» (Φωτό)

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τρισάγιο στη μνήμη των τριών αξιωματικών του πολεμικού ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους το Φεβρουάριο στην νήσο Κίναρο, τελέστηκε την Κυριακή το πρωί στο νησί.

Το τρισάγιο τέλεσε ο πάτερ Στέφανος και παραβρέθηκε ο έπαρχος Καλύμνου –Λέρου Γιάννης Θεμέλαρος, καθώς επίσης και μόνο οι δύο κάτοικοι του νησιού που είχαν ειδοποιήσει τις αρχές όταν είχε σημειωθεί η συντριβή του ελικοπτέρου του ΠΝ με τους αξιωματικούς στο πλαίσιο άσκησης του Πολεμικού μας Ναυτικού .

bf149eeeb688691ca0485f7bf13b1529



 aeaa0e49a2db0f73b04fcb5446a9c0e8
Ο Έπαρχος σε ευχαριστήριο μήνυμά του αναφέρει τα εξής: «Ευχαριστώ όσους βοήθησαν να γίνει αυτό το ταξίδι. Τη Μητρόπολη μας και τον πάτερ Στέφανο, τα καταστήματα ΕΛΙΝ. Λέρου του Κώστα Κοντογιωργακη, τον Κώστα Κουβα για τη μεταφορά, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λέρου Γιάννη Σιφουνιό και το Κτηνίατρο Μιχάλη Κοντραφούρη.»

 20161122_140407_20161122_145320
Να θυμίσουμε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/02/2016) όταν ελικόπτερο Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού κατέπεσε στη νησίδα Κίναρο.

Οι πιλότοι Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς και Ελευθέριος Ευαγγέλου, έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, όταν το ελικόπτερο ΑΒ-212 συνετρίβη στο νησί τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου.

Στην Κίναρο τοποθετήθηκε μια πλακέτα με τα ονόματα των τριών Αξιωματικών!

Το πλήρωμά του αποτελούσαν οι:

Υποπλοίαρχος, Αναστάσιος Τουλίτσης

Υποπλοίαρχος, Κωνσταντίνος Πανανάς

Ανθυπασπιστής, Ελευθέριος Ευαγγέλου

Ο Έπαρχος κ. Θεμέλαρος στη συνέχεια επισκέφθηκε και το γειτονικό ακριτικό νησί τα Λέβιθα όπου συναντήθηκε με την οικογένεια Καμπόσου που κατοικεί μόνιμα εκεί.

 tou-elikopterou-tou-pn_8.w_hr
Τι δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος: «Θα τους απονεμηθούν οι οφειλόμενες τιμές και θα αναλάβουμε -μαζί με τις οικογένειές τους- να είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε στα παιδιά τους και στις συζύγους τους».

«Τιμούμε τους ήρωες αντιναυάρχους Αναστάσιο Τουλίτση και Κωνσταντίνο Πανανά και τον πλοίαρχο Ελευθέριο Ευαγγέλου που έπεσαν εν καιρώ ειρήνης υπέρ πίστεως και πατρίδας», τόνισε και ζήτησε «να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ασκούνται καθημερινώς εν καιρώ ειρήνης σε συνθήκες πολέμου, προασπίζοντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Η παρουσία μας εδώ δεν είναι συμβολική, αλλά ουσιαστική. Τα παιδιά τους οι σύζυγοί τους, οι γονείς τους θα τους θυμούνται πάντα, αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό, το ΓΕΕΘΑ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Έθνος θα θυμούνται ότι κάποτε στην Κίναρο τρεις έλληνες αξιωματικοί έδωσαν την ψυχή τους και το αίμα τους για την προάσπιση όλων μας», επισήμανε.

Περαιτέρω ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος, συνεχίζει ανεπηρέαστη το έργο της, στα στοιχεία του οποίου έχουν πρόσβαση οι συγγενείς τους. Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι στην περιοχή ούτε πετούσε ούτε και έπλεε, αεροσκάφος ή πλοίο από άλλη χώρα, παρά μόνο ελληνικά.

Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε την αποφασιστικότητα των κατοίκων της Κινάρου, της Λεβίθας και των άλλων μικρών νησιών να παραμείνουν στον τόπο τους επιτελώντας εθνικό έργο.

Στους πεσόντες αξιωματικούς απονεμήθηκε ο προβλεπόμενος καταληκτικός βαθμός αντίστοιχα, με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης.

Κανείς από τους δήθεν αρμόδιους και αναρμόδιους δεν παραβρέθηκε στο Τρισάγιο …Απουσίαζαν βλέπεις και τα ΜΜΕ που θα έφταναν την είδηση στα Πέρατα της Ελληνικής Επικράτειας και όχι μόνο …Λίγη ντροπή πάντως δεν θα έβλαπτε!

Να θυμίσουμε ότι οι Τούρκοι με ΝΟΤΑΜ θεωρούν την νήσο Κίναρο Τουρκικο έδαφος, ή δεν χρειάζεται;

Πηγή ➤ rodiaki

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου