ΚΥΘΗΡΑ - Πάλι ξέβρασε δέμα με χασίς η θάλασσα.

elas-lyste

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Η προανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη διερευνά αν το δέμα πετάχτηκε από σκάφος με σκοπό να το παραλάβει κάποιος στην ακτή, ή αν συνέβη κάτι στο σκάφος και οι επιβάτες αναγκάστηκαν να ξεφορτωθούν το επιβαρυντικό στοιχείο

Για μια ακόμη φορά, μια μεγάλη ποσότητα χασίς ξεβράστηκε από τα κύματα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λακωνίας. Ήταν η τέταρτη φορά που συμβαίνει αυτό τους τελευταίους τρεις μήνες και η ποσότητα που βρέθηκε ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη.

Το Λιμεναρχείο της Νεάπολης Βοιών ενημερώθηκε από πολίτη για ένα ύποπτο δέμα που επέπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά των Κυθήρων και περιπολικό του Λιμενικού ξεκίνησε αμέσως για το σημείο που υπέδειξε. Πράγματι, το πλήρωμα περισυνέλεξε ένα δέμα που περιείχε άλλα τέσσερα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 58 κιλών και 710  γραμμαρίων! Η προανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη διερευνά αν το δέμα πετάχτηκε από σκάφος με σκοπό να το παραλάβει κάποιος στην ακτή, ή αν συνέβη κάτι στο σκάφος και οι επιβάτες αναγκάστηκαν να ξεφορτωθούν το επιβαρυντικό στοιχείο.

Στις 14 Μαρτίου, ένας ιδιώτης εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Ασπρούδια» του Λακωνικού κόλπου ένα προσεκτικά συσκευασμένο δέμα, ενημέρωσε το Λιμεναρχείο της Νεάπολης και οι λιμενικοί το συνέλεξαν από τα βράχια όπου είχε ξεβραστεί. Στο εσωτερικό του  δέματος βρέθηκαν δύο πακέτα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης βάρους 27 κιλών και 200 γραμμαρίων.

Στις 20 Ιανουαρίου, πολίτες είχαν εντοπίσει άλλο ένα δέμα να επιπλέει στα νερά του όρμου Βατίκων στην περιοχή του Προφήτη Ηλία Λακωνίας. Στην περιοχή είχε σπεύσει περιπολικό του Λιμενικού από τη Νεάπολη που περισυνέλεξε το δέμα, το οποίο περιείχε συσκευασίες με συνολικά 38 κιλά και 450  γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Αλλά και στη Μεσσηνία είχε βρεθεί στις 24 Ιανουαρίου ένας στον οποίο υπήρχαν δέματα με χασίς. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και του τμήματος Φιλιατρών στην βραχώδη παραθαλάσσια περιοχή Μερολίθι της τοπικής κοινότητας Αγρίλη του Δήμου Τριφυλίας και περιείχε δέκα κιλά και 101 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Πηγή ➤ protothema

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου