Ταβέρνες - η απάτη με τα ψητά.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Είναι σύνηθες φαινόμενο που συμβαίνει στο 99,9% των ταβερνών να μας κλεβουν οταν παραγγελνουμε ψητα που πωλουνται με το κιλο όπως π.χ. τα παϊδάκια. τα ζυγιζουν και τα χρεωνουν ωμά και με υπερβολικες τιμες γυρω στα 28-30 ευρω το κιλο ενω ο νομος λεει οτι πρεπει να ζυγιζονται παντα ψημενα. είναι συγκεκριμενα το αρθρο 178 της αγορανομικης διαταξης και σας παραθετω το πληρες κειμενο " Αγορανομικές Διατάξεις - Άρθρο 178

Υποχρεώσεις κατά την προσφορά φαγητών και φρούτων με το χιλιόγραμμο

1. Ψάρια, που σερβίρονται μαγειρευμένα με το χιλιόγραμμο, ζυγίζονται ωμά και πρέπει να συνοδεύονται με σημείωμα, στο οποίο αναγράφεται το ακριβές βάρος του ωμού και η τιμή του ως μαγειρευμένο.

2. Κέντρα και καταστήματα, εφ' όσον προσφέρουν κρέατα ψητά και της ώρας, πουλερικά, κοκορέτσι, με το χιλιόγραμμο, υποχρεούνται να ζυγίζουν αυτά ψημένα και όχι ωμά και να τα συνοδεύουν με σημείωμα στο οποίο να αναγράφεται το ακριβές βάρος ψημένου και η τιμή του.

3. Το σημείωμα, όπως αναφέρεται στις προηγούμενες παραγράφους, πρέπει να συνοδεύει το σχετικό φαγητό κατά το σερβίρισμα και τοποθετείται στην άκρη της πιατέλας.

4. Στις περιπτώσεις που σερβίρονται φρούτα σε φρουτιέρα που περιέχει περισσότερες από μία μερίδες, πρέπει να συνοδεύονται με σημείωμα που τοποθετείται στην φρουτιέρα και στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός των μερίδων και η συνολική αξία τους.

5. Όλα τα φαγητά ή φρούτα, που προσφέρονται από εστιατόρια και λοιπά παρόμοια καταστήματα πρέπει να αναγράφονται στους τιμοκαταλόγους, που τηρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Αγορανομικού Κώδικα, με την αντίστοιχη τιμή τους κατά μερίδα ή χιλιόγραμμο.

6. Σε περίπτωση που το ίδιο είδος εστιατορίου ( φαγητό, σαλάτα, κ.λ.π. ) προσφέρεται σε περισσότερες από μία μερίδες, κάθε μερίδα πρέπει να είναι σε χωριστό πιάτο και απαγορεύεται η προσφορά όλων των μερίδων μαζί σε μεγάλο πιάτο ( πιατέλα, δίσκο, κ.λ.π. ). "

η τιμη που γραφει στον καταλογο και η οποια συμφωνα με το νομο εχει ελγχθει απο τον υπευθυνο της αγορανομιας αφορα σε τιμη κιλου που ζυγιζεται συμφωνα με την παραπανω διαταξη και οχι ωμού οπως κάνουν στις ταβερνες και για να καταλαβετε ποσο μας κλεβουνε 1 κιλο ψημενου κρεατος σε παϊδάκι αρνησιο είναι 1600 γραμμάρια άψητου κρέατος!!!

είναι καιρος να αντιδρασουμε και εμεις λιγο για να μην μας πιανουνε κορόιδα όλοι οι επιτήδειοι και αν δεν θελουν να σας ακουσουνε γραψτε το παραπονακι σας στο τριπλοτυπο που θα πρεπε να υπαρχει σε καθε καταστημα και το αντιγραφο που θα εχετε κρατησει καντε ενα κοπο να το πατε στην νομαρχια και αστε τους να φανε ενα προστιμο κοντα στις 3.000 ευρω για να δουμε αν θα συμμορφωθουνε μετα ή οχι! Δεν γινεται να σεβομαστε τους αλλους και να μη μολαμε ενω στην ουσια αισχροκερδουν πανω στην δικη μας πλατη, εκτος βεβαια αν νομιζετε οτι εχουμε λεφτα για πεταμα!"



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου