Βρέθηκαν τα συντρίμια του αεροσκάφους στην Κομοτηνή - νεκροί οι επεβαίνοντες.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Σε τραγωδία κατέληξε το ταξίδι αναψυχής για ζευγάρι που ξεκίνησε απο την Αλεξανδρούπολη.

Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι αναψυχής για το ζευγάρι των Ουκρανών που επέβαινε στο υπερελαφρύ αεροσκάφος τύπου CT2Κ, το οποίο συνετρίβη αργά το απόγευμα της Παρασκευής, κοντά στο χωριό Κερασιά της Κομοτηνής.

Το ζευγάρι των Ουκρανών εντοπίστηκε εγκλωβισμένο στην άτρακτο του αεροσκάφους, εντός χαράδρας σε μικρή σχετικά απόσταση από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί το φτερό του μονοκινητήριου και ήδη γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους με χρήση διασωστικών σειρών

Οι έρευνες εντοπισμού των δύο επιβατών του μονοκινητήριου αεροσκάφους διεξήγοντο υπο καταρρακτώδη βροχή, απο μία ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, ένα διασωστικό της 4ης ΕΜΑΚ και άλλους πυροσβέστες με τρία οχήματα της Υπηρεσίας.

Η περιοχή που αρχικώς βρέθηκαν συντρίμμια κι αργότερα εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο επιβαινόντων, είναι απόκρημνη, με επακόλουθο τις προσπάθειες ανεύρεσης τους να δυσχεραίνει, εκτός απο την καταρρακτώδη βροχή και το σκοτάδι, το ανάγλυφο της περιοχής, δεδομένου ότι υπάρχουν χαράδρες στις οποίες κατέβαιναν οι συμμετέχοντες στη έρευνα.


Τα ίχνη του αεροσκάφους CT2K εντοπίστηκαν, από Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, σε απόσταση 19 χλμ. ΒΔ της Κομοτηνής, κοντά στο χωριό Κερασιά λίγο μετά τις 19:00. 

Την πυροσβεστική οδήγησε στον τόπο της πτώσης, το πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου Super Puma, που απογειώθηκε περίπου στις 17.00 για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, το σήμα του οποίου χάθηκε λίγη ώρα μετά την απογείωσή του.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Στις 12:37 απογειώθηκαν από Αλεξανδρούπολη 2 αεροσκάφη τύπου CT2K με δύο άτομα πλήρωμα έκαστο με προορισμό τη Ρουμανία.


Στις 14:50 το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο SOFIA FIR (Βουλγαρία) ότι δεν βλέπει το άλλο αεροσκάφος.

Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν το SOFIA FIR.

Στις 17:00 το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου καθόσον η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου με σκοπό την έρευνα για το αεροσκάφος.

Πηγή ➤ Ant1

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου