Στην δημοσιότητα οι φάτσες της σκληρής συμμορίας των Γεωργιανών που "σιδέρωνε" τα θύματα της.(Φωτό).

elas.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών οκτώ (8) υπηκόων Γεωργίας, καθώς και τα μικρά ονόματα αγνώστων συνεργών τους, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής  Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες οκτώ (8) υπηκόων Γεωργίας, καθώς και τα μικρά ονόματα αγνώστων συνεργών τους, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εξαρθρώθηκε την 19-10-2017 από την Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους συλληφθέντες:
1. ( επ) ARSENIDZE ή DEVNOZASHVILI ή DIMITROV ή SINKEVICHIUS (ον) OTARI ή DIMITAR ή PAVLIUS του AVTANDIL ή PAVLINOV ή GIVIN και της AFTO MAIA ή MAIA ή GEORGIA , γεννηθέντα 18-5-1986 ή 21-10-1980 ή 21-5-1981 στη Γεωργία ή Βουλγαρία ή Λιθουανία

 





2. (επ) KEKELIDZE ή VASHADZE ή MARTYNOV ή MINDADZE (ον) MIHAIL ή MICHAIL ή GIGI ή VALERIY ή GABRIEL του MALHAZI MALKHAZI ή MERABI ή STEFAN ή MALKHAZ και της LIAVA ή LIANA ή LALI ή MARINA , γεννηθέντα 1977 ή 1980 ή 1981 στη Γεωργία ή Ρωσία
 




3. (ε π) KHERKHADZE ή DZODZOASHVILI ή DZODZO ASHUILI ή ASHUILI DZODZO ή OZODZUASHVILI ή DZODZUASHVILI (ον) ZAZA ή BADRI ή BARDI του ALEKSANDRE ή TEMURAZ ή TEI MURAJ ή MURAJ TEI και της DARIKO ή IRINA , γεννηθέντα 19-5-1975 ή 14-12-1978 στη Γεωργία
 




4. (επ) GASPARYAN ή GAMJASHVILI (ον) RUBEN ή GOGA του ANZOR και της IRINA , γεννηθέντα 10-1-1987 στη Γεωργία
 





5. ( επ) KHERKHADZE (ον) ANANO του ZAZA και της SOPIO , γεννηθείσα 16-1-1998 στη Γεωργία

 




6. (επ) SAKAND Ε LIDZE (ον) SOPIKO του SAMSON και της ZHUZUNA AMBROLADZE , γεννηθέντα 25-5-1977 στη Γεωργία
 





Και τους μη συλληφθέντες:
7. (επ) ARSENIDZE ή GAVNIDZE ή SULABERIDZE ή GAGNIDZE (ον) MAMUKA ή LEVAN ή MEVLUD του NIKOLOZ ή GEORGIUS ALEXANDRE και της TAMARA ή LEILA ή MAGULI ή MAGULI LEILA , γεννηθέντα την 27-4-1967 ή 23-2-1968 στη Γεωργία

 




8. (επ) PKHAKADZE ( o ν) SOPIO του AVTANDIL και της NELI , γεννηθέντα 5-2-1978 στη Γεωργία
 



9. Άγνωστοι συνεργοί τους, μεταξύ των οποίων άτομα με μικρά ονόματα « INDIKICH » ή « INDIKO », « VALERA » ή « VALER », « TIGRA » ή « TIGRAN »
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις καθώς επίσης και για τον εντοπισμό επιπλέον αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Τρεις είχαν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου - Ο τελευταίος τον Ιανουάριο
Κατασχέθηκαν επτά οχήματα, δύο πιστόλια, 324 φυσίγγια, ποσότητα κάνναβης, διαρρηκτικά εργαλεία και 5.455 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων και ασημικών, χρυσές λίρες, ηλεκτρονικές συσκευές, δελτία αποστολής αντικειμένων από ενεχυροδανειστήρια και αποδεικτικά εμβασμάτων στο εξωτερικό

Τον Ιανουάριο του 2017 αποφυλακίστηκε -  κάνοντας φυσικά χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου - ο τελευταίος Γεωργιανός της άγριας συμμορίας ληστών που μπούκαρε σε σπίτια και «σιδέρωνε» τα θύματα της.
Η ομάδα, ανασυντάχθηκε, εμπλουτίστηκε με τέσσερις «εκπαιδευόμενους» ληστές από τη Γεωργία και ξεκίνησε τη δράση της, πραγματοποιώντας περισσότερες από 30 επιθέσεις ενώ η συνολική λεία της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Το ρόλο του επιχειρησιακού συντονιστή είχε ένας 34χρονος συλληφθείς, υπήκοος Καζακστάν, ο οποίος δρούσε ως «οργανωτής», εποπτεύοντας και κατευθύνοντας την ομάδα «δράσης», ενώ ως άτομο με ειδικές ανάγκες (είχε χάσει το πόδι του) δεν κινούσε εύκολα υποψίες με την παρουσία του στο χώρο.

Με ορμητήριο τα νότια προάστια επεκτάθηκε σε όλη την Αττική με τελευταίο θύμα την 85χρονη γυναίκα από την Κυψέλη που έζησε στιγμές τρόμου στα χέρια τους, καθώς την έκαψαν με σίδερο προκειμένου να της αρπάξουν λίγα ευρώ.

Η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία καθώς γνώριζαν ότι η άτυχη γυναίκα με καταγωγή από τη Μύκονο, είχε χρήματα και έτσι αφού επισκέφθηκαν τρεις με τέσσερις φορές την οικία που είχαν μαρκάρει και με τη λεγόμενη μέθοδο της προσομοίωσης είχαν προβάρει το σκηνικό του τρόμου, εισέβαλαν και τη βασάνισαν ανελέητα στιγματίζοντας με τον πιο βάρβαρο το κορμί και την ψυχή της.

Τα «λαγωνικά» της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, είχαν βάλει εδώ και 2,5 μήνες στο μάτι τους Γεωργιανούς ληστές-βασανιστές.

Γνώριζαν ότι κρύβονται πίσω από την επίθεση στον προπονητή της ομάδας του Ατρομήτου Νταμίρ  Κανάντι (τον έριξαν σπρέυ αοτόν και την κόρη του)στην περιοχή του Αλίμου, του μεγαλογιατρού που διέμενε στην Ηλιούπολη, ενός ιδιοκτήτη μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα και του μεγαλομετόχου αλυσίδας φούρνων.

Προσπαθούσαν να τους στριμώξουν όμως οι Γεωργιανοί έπαιρναν απίστευτα μέτρα προστασίας και ελίσσονταν διακριτικά.

Έτσι κατάφεραν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τη δράση τους και να «δέσουν» την υπόθεση.
Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, έδειξε ότι η σπείρα χρησιμοποιούσε τη μέθοδο της προσομοίωσης πριν πραγματοποιήσει τα χτυπήματά της. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη της επισκέπτονταν δύο και τρεις φορές τον χώρο που θα χτυπούσαν, έκαναν χρονομετρήσεις και «πρόβες» για τους ρόλους που είχαν αναλάβει.

Πώς «χτυπούσαν»
Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν κατανείμει μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, δρώντας μεθοδικά και οργανωμένα, ως ακολούθως:

αρχικά επέλεγαν την περιοχή στην οποία θα δρούσαν, στοχοποιώντας κατοικίες, τις οποίες στην συνέχεια παρακολουθούσαν,

προετοίμαζαν τις ενέργειες τους, προβαίνοντας σε προπαρασκευαστικές ενέργειες και σε «πρόβες», προκειμένου να καθορίσουν την επιχειρησιακή θέση και τους ρόλους τους, κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων,

στάθμευαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, σε κοντινά σημεία των στόχων, καλύπτοντας όλους τους περιμετρικούς δρόμους, ενώ τουλάχιστον δυο μέλη επιτηρούσαν εξωτερικά την οικία παρέχοντας κάλυψη και ενημέρωση, για να αποφύγουν ενδεχόμενη σύλληψή τους.

Τα μέλη της οργάνωσης διέθεταν τεχνογνωσία και ιδιαίτερες ικανότητες στην παραβίαση διαφόρων τύπων κλειδαριών, την οποία είχαν αποκτήσει ύστερα από εκπαίδευση και εξάσκηση σε δείγματα κλειδιών - κλειδαριών ασφαλείας, πλήθος από τις οποίες βρέθηκαν στις οικίες τους.

Μάλιστα ήταν τέτοια αρτιότητα τους στην παραβίαση κλειδαριών που σε πολλές περιπτώσεις δεν άφηναν κανένα ίχνος παραβίασης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν και κλειδιά “passepartout”

 Κατά τη δράση τους φορούσαν κατάλληλα ρούχα ώστε να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους και να μην αφήνουν ίχνη στον τόπο του εγκλήματος, με σκοπό να δυσχεραίνουν την ταυτοποίησή και την αναγνώρισή τους. Επιπλέον δεν δίσταζαν να ασκήσουν σκληρή σωματική βία στους παθόντες, ώστε να τους εξαναγκάσουν να υποδείξουν τα σημεία – κρυψώνες με χρηματικά ποσά, αντικείμενα αξίας και χρηματοκιβώτια, ενώ κατά τη διάρκεια ληστείας σε οικία στην Κυψέλη προκάλεσαν βαριά σωματική βλάβη σε ηλικιωμένη ένοικο, με ηλεκτρικό οικιακό σίδερο. Η εγκληματική οργάνωση για τη διαμονή των μελών της ακολουθούσε την πρακτική των οργανώσεων του γεωργιανού οργανωμένου εγκλήματος, δηλ. την ενοικίαση διαμερισμάτων σε στοιχεία γυναικών, ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους, ενώ την ίδια τακτική ακολουθούσαν και στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, τα οποία ήταν καταχωρημένα σε στοιχεία άλλων αλλοδαπών προσώπων. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες των μελών, στα οχήματα που χρησιμοποιούσαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

7 οχήματα,
2 πιστόλια και 2 μαχαίρια,
324 φυσίγγια,
ποσότητα κάνναβης,
5.450 ευρώ
χρυσές λίρες και πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών και ασημικών,
ηλεκτρονικές συσκευές,
δελτία αποστολής αντικειμένων από ενεχυροδανειστήρια και αποδεικτικά εμβασμάτων στο εξωτερικό,
πλήθος κλαπέντων επωνύμων ειδών ένδυσης και υπόδησης, και
πλήθος ρούχων που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών διαρρηκτικών εργαλείων, κινητών τηλεφώνων, καρτών SIM.


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου