2 Νοεμβρίου 1991 - Σαν σήμερα "Τιμάμε και δεν ξεχνάμε".

elas_lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ένας νεκρός αστυνομικός το 1991 από τρομοκρατικό χτύπημα της 17Ν σε κλούβα των ΜΑΤ.

Στις 2 Νοεμβρίου 1991 ο αστυφύλακας Γιάννης Βάρης από τα Αραχωβίτικα της Πάτρας πέφτει νεκρός ύστερα από τρομοκρατική επίθεση της 17Νοέμβρη...

Συγκεκριμένα ο άτυχος αστυνομικός επέβαινε με άλλους συναδέλφους του σε κλούβα των ΜΑΤ και βρισκόταν στα Εξάρχεια στην οδό Χαρ. Τρικούπη 37 για εκτέλεση υπηρεσίας.

Μέλη της τρομοκρατικής Οργάνωσης 17Ν., εκτόξευσαν εναντίον τους ρουκέτα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 26χρονου αστυφύλακα και τον τραυματισμό άλλων 7 αστυνομικών.


Η προκήρυξη

"...Αποφασίσαμε να χτυπήσουμε μια κλούβα των ΜΑΤ, που αστυνόμευε την περιοχή των Εξαρχείων και που γι' αυτό κάθε βράδυ άλλαζε θέση, σταθμεύοντας άλλοτε Ιπποκράτους και Καλλιδρομίου, άλλοτε Ιπποκράτους και Διδότου, άλλοτε Χαριλάου Τρικούπη.

Τη χτυπήσαμε με αυτοσχέδιο μπαζούκας, που εκτόξευσε ρουκέτα των 3,5 ιντσών και με ρίψη χειροβομβίδας. Είναι προφανές, ότι η εκτόξευση έγινε απ' ευθείας και όχι με ωρολογιακό μηχανισμό ή με τηλεχειρισμό όπως γράφτηκε. Κομάντος της οργάνωσης πλησίασε, έστησε τον εκτοξευτήρα, σκόπευσε, πυροδότησε, εκτοξεύσε τη ρουκέτα, έριξε μετά τη χειροβομβίδα και αποχώρησε ομαλά..."
Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου