Αγανακτισμένοι πολίτες έστειλαν στο νοσοκομείο τον Μπουτάρη.(Φωτό και Vid).

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Επίθεση «αγανακτισμένων» κατά του Γιάννη Μπουτάρη στην εκδήλωση για την Ημέρα των Ποντίων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έπεσε θύμα σωματικής και λεκτικής βίας λόγω της στάσης του στο Μακεδονικό και στις σχέσεις με την Τουρκία κατά την τελετή στον Λευκό Πύργο για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Διεκομίσθη στο νοσοκομείο.

Για μια ακόμη φορά η Θεσσαλονίκη έγινε θέατρο προπηλακισμών από αγανακτισμένους κατά πολιτικών παραγόντων σε μια ημέρα υποτίθεται μνήμης και εθνικής νηφαλιότητας. Επτά χρόνια μετά τα αίσχη της 28ης Οκτωβρίου 2011 κατά του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που έπεσε το Σάββατο θύμα τραμπουκισμών, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας ο κ. Μπουτάρης μετέβη στον Λευκό Πύργο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.

Κάποιοι παρευρισκόμενοι στην τελετή, όταν αντιλήφθηκαν τον δήμαρχο, άρχισαν να τον βρίζουν και να τον σπρώχνουν αντιδρώντας στη στάση που κρατά τόσο αναφορικά με το Μακεδονικό και την Τουρκία όσο και για το Radical Pride που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην πόλη.


Το εξαγριωμένο πλήθος χτύπησε και το κρατικό αυτοκίνητο του Γιάννη Μπουτάρη σπάζοντας το πίσω παρμπρίζ και προκαλώντας φθορές. Τον ίδιο τον δήμαρχο τον σώριασαν κάτω χτυπώντας τον.

Οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο, ενώ μετά την επίθεση ο δήμαρχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.


Πηγή ➤ thestival.gr

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου